De-SP-plaatst-kanttekeningen-bij-het-grafbeleid-van-de-gemeente-Hoogeveen-foto-Facebook-Stichting-Ter-Aarde

Stichting Ter Aarde Hoogeveen is grafbeleid zat: ‘Het is te zot voor woorden’

HOOGEVEEN – Inwoners van de gemeente Hoogeveen betalen het dubbele tarief voor één graf. Die conclusie trekt de SP-fractie van de gemeente.

De partij eist opheldering van wethouder Jan Steenbergen en stelt daarom schriftelijke vragen.

‘Het is niet mogelijk om een enkel graf te kopen’
“Wij hebben als gemeenteraad een bedrag vastgesteld voor de graven”, zegt SP-fractievoorzitter Bianca Behr. “Maar nu blijkt dat mensen aangeslagen worden voor twee graven tegelijk en dat het helemaal niet mogelijk is om een enkel graf te kopen. Er is dus een verdubbeling van de prijzen, dat kan niet wat ons betreft.”

Klachten
De Stichting Ter Aarde trok aan de bel, nadat zij meerdere klachten kregen over de bedragen. “We hebben nu zo’n vijftig tot zestig klachten binnen gekregen. Een vrouw die ik ken, had tranen in haar ogen. Haar man is nu drie jaar overleden en ze betaalt voor twee personen, want in een enkel graf passen twee personen op elkaar. Dat is te zot voor woorden”, eindigt voorzitter Jan Kikkert.

‘Ik betaal voor vier personen, in plaats van twee’
De ouders van Henk Boertien liggen op de begraafplaats in Elim. “Ze liggen naast elkaar in een dubbel graf, waar plek is voor vier personen. Er zijn nu nog twee plaatsen in dat graf over, maar daar maken wij geen gebruik van.”

De kosten voor een dubbel graf in de gemeente Hoogeveen liggen op 186,20 euro per jaar. “Ik betaal ruim 365 euro per jaar voor mijn ouders”, zegt Boertien. “Ik betaal dus voor vier personen, in plaats van voor twee. Ik vind dit niet kloppen en niet kunnen eigenlijk.”

Wethouder Steenbergen laat weten niet te reageren voordat hij de schriftelijke vragen van de SP heeft beantwoord.

Bron: RtvDrenthe.nl